Hejsan på er!

Denna vecka har vi börjat att ”nosa” på sångreperoar till skolavslutningen och med vissa klasser har vi hittat vackra sommarsånger som kommer att berikas med våra fantasier och rörelser.

Ettorna har klappat takten, har börjat sjunga en vacker sång Efterlängtade sommaren och har dansat till deras favoriter.

Tvåorna har pratat om olika känslor i musiken, har lyssnat på en avslappningsmusik och har delat med sig sina upplevelser. Vi har sjungit några gamla favoriter och har tränat rörelser till skolavslutningssång. Vi har dansat till en afrikansk trumma!

Treorna har lyssnat på avslappningsmusik och har pratat om sina känslor.

Fyrorna har avslutat sin gitarrkurs och har musicerat i en ensemble. De har visat sin förmåga att spela en enkel låt med ackord Em, Am och G och sjunga samtidigt. Vilket fantastiskt gitarrspel har de levererat, en riktig upplevelse!

Vi har analyserat en sångtext Var dig själv som handlar om en ställning till en dålig attityd/ kränkning och elever har kommit fram till många kloka slutsatser.

Femmorna har arbetat med tema Musikens inverkan i samhälle. Utifrån en artikel från DN har vi diskuterat vilka nackdelar och fördelar finns med musik. Det blev en del intressanta synpunkter, djup analys, många fina förslag! Vi har lyssnat på många sommarsånger för att kunna hitta den rätta låten till skolavslutning. Vissa grupper hat fått presentation av basgitarr och några toner.

Sexorna har analyserat sångtexter, har tränat Den blomstertid nu kommer, har spelat gitarr och har lärt sig basslinga med toner C,F;G.

Trevlig helg på er alla!